Bizden Haberler

tarimsal-kalkinma4572_5819.jpg

BBK Holding ve Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatif Güçlerini Birleştiriyor

BBK Holding ve Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatif, Özbekistan'da Tarımın Geliştirilmesi İçin Güçlerini Birleştiriyor

Özbekistan'da tarım ve meyve sebzecilik üretimini geliştirme stratejisi kapsamında, Özbekistan Cumhuriyeti Başkanı Şavkat Mirziyoyev, pamuktan daha fazla kar getiren bir kültüre geçişin gerekliliğini ifade etti.

Bu açıklamaya yanıt olarak, Özbekistan İhracatçılar Birliği Başkanı ve BBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Kalandarov, İzmir'de tarım işleriyle uğraşan Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatif'in Genel Müdürü Hurşit Nal ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Hurşit Nal, İzmir'de yarım asrı aşkın süredir tarım işleriyle uğraşmaktadır.

Toplantıda, Özbekistan'ın iklimine özgü meyve ağaçları için en uygun fidanların seçimi ve verimliliği maksimize etmek amacıyla personelin eğitimi de dahil olmak üzere tarımın geliştirilmesinin önemli yönleri tartışıldı. Taraflar, bölgedeki tarım üretimini geliştirme taahhütlerini pekiştiren bir anlayış memorandumu imzaladılar. BBK Holding ve Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatif'in çalışmaları, Özbekistan'da sürdürülebilir ve karlı tarım modelleri oluşturmayı hedefleyerek ülkenin ulusal kalkınma hedeflerine uygun olarak yürütülmektedir.